When setting up an Automated Process and creating an Action "E-mail message" in an event, the Options button is not functional and nothing happens

Version 1

    Details

    When setting up an Automated Process and creating an Action "E-mail message" in an event, the Options button is not functional and nothing happens [STEPS TO REPRODUCE]1. In the Event Properties of an Automated Process 2. Select from Perform Action drop down >> E-mail message 3. Press Options button in order to select the email template etc. [ACTUAL RESULT]the Options button does not work at all, simply nothing happens


    Resolution

    [CAUSE]
    - the Options appears for an end-user to be inactive when there is no E-mail account (necessary minimum information is the SMTP-Server) is setup for the current user (who creates the Automated Process)

    [RESOLUTION]
    A. Log into GoldMine as a user who has an e-mail account setup and perform Automated Process setup / adjustment again
    or
    B. Setup an E-mail account for the current user
    1. Tools >> Options
    2. Tab E-mail
    3. Button Accounts
    4. via Button Edit >> Use information from your ISP/IT and set up the e-mail account correctly (regarding the actual experienced behavior it would be sufficient to type anything into the SMTP server field)
    5. OK >> OK >> OK
    6. Verify Options button again in the Automated Process (AP) event




    Additional Note:
    Please keep in mind that also the user who is used to send out the email during the Automated Process execution needs a valid and here fully available e-mail account setup, for example on the screenshot above EMMAT would need a proper email account available within GoldMine.