Error returned from Inbox configuration for IMAP and SSL port 993

Version 1

    Details

    Trying to configure our Inbox for IMAP with SSL on port 993 but receive errors in the logs.


    Quiksoft.EasyMail.IMAP4.IMAP4ConnectionException: Error receiving data from socket. ---> System.IO.IOException: Unable to read data from the transport connection: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond. ---> System.Net.Sockets.SocketException: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond at System.Net.Sockets.NetworkStream.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) --- End of inner exception stack trace --- at System.Net.Sockets.NetworkStream.Read(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) at System.IO.StreamReader.ReadBuffer() at System.IO.StreamReader.ReadLine() at Quiksoft.EasyMail.Internal.?.?(String& A_0, Int32 A_1) --- End of inner exception stack trace --- at Quiksoft.EasyMail.IMAP4.IMAP4.Connect(String Server, Int32 Port) at com.frontrange.saas.EmailService.MailboxAccessProtocolAdapter.GetIMAPMailBox(String tenantID, String mailboxName, String userName, String password, MailboxAuthentication mailBoxAuth, String serverHost, Int32 serverPort, Boolean useTLS)


     


    Resolution

    When using IMAP on port 993 make sure that Use TLS is enabled and Authentication is set to Plain.