12 Replies Latest reply on Apr 4, 2012 3:18 AM by mercuzio

    Failed to login to Portal

    1EarEngineer Specialist

      Hello,

      For some reason we are having trouble logging in to the portal. It states the domain, username, or password is incorrect. However no matter what account we use, we're getting the same result. No changes have been made and we currently were able to go into the portal.

      Is there anywhere I can look for logs etc?

        • 1. Re: Failed to login to Portal
          jasonjmitchell Employee

          Did you do this manual step during installation?

          http://help.landesk.com/Topic/Index/ENU/MOBL/9.0/Content/Mobility/Install/mobl_install_t_enable_portal_users.htm

           

          If you did that and it still isn't working, you can turn on logging by modifying the web.config file at c:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\Launchpad.Cloud\web.config. This should be done on the MDM server. Uncomment the section at the top for system.diagnostics. Grant read/write access to the folder c:\log to the Everyone.

           

          Jason

          • 2. Re: Failed to login to Portal
            1EarEngineer Specialist

            Thanks, i did ensure that was enabled. It turned out that our DMZ wasn't playing nice after a patch hit this week. 

            • 3. Re: Failed to login to Portal
              dbozic Rookie

              I am having the same problem...... Which part of the config file should be uncommented ? In addition there is no C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\Launchpad  but C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\Launchpad.Cloud. I guess that this is a documentation Problem.

               

              Damir

              • 4. Re: Failed to login to Portal
                jasonjmitchell Employee

                Remove line 20: <!--

                and line 30: -->

                 

                from C:\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\Launchpad.Cloud\web.config

                 

                Then try logging into the portal again.

                 

                Open the c:\Log\Cloug.log and see if that helps troubleshoot why authentication is failing.

                • 5. Re: Failed to login to Portal
                  mercuzio Apprentice

                  Hi Jason thanx for Help

                   

                  I have same problem on signi-in on LDPOrtal but no C:Log Folder exists nor is created, should i do something else?

                   

                  I'm working in I-PAD, do you congirm that data to insert are:

                   

                  domain\user

                  Password

                  https://MDMservr(public-IP)/Launchpad.cloud

                   

                  Note: LDAgent is installe but no inventory arives on the Core, maybe somrthing goes wrong; i see it tries to connect to https://MDMserver/deviceSevices/mobilconfig.asp and i receive and AspNet or IIS error : ".. object reference not set to an instance..etc..)

                   

                  Are LDPortal and LDAgent correlated?

                   

                  As it often happens on LANDesk there is nto a clear (well, at least not confusing) detailed documentation or manuals to reach the goals easily.

                  • 6. Re: Failed to login to Portal
                    jasonjmitchell Employee

                    You will need to grant read/write permissions to the c:\log directory. Granting the build user group "Everyone" should do the trick.

                     

                    The format you are using to login looks correct.

                     

                    The Portal and Agent are completely independent of each other.

                    • 7. Re: Failed to login to Portal
                      mercuzio Apprentice

                      Hi Jason Thanx for the answers, just one thing,i  should have a C:\log folder on MDM server but i do not find it, when should it be created?

                      • 8. Re: Failed to login to Portal
                        jasonjmitchell Employee

                        You will need to manually create that folder. This is only when needing to troubleshoot. Normally, you wouldn't have to do this.

                        • 9. Re: Failed to login to Portal
                          dbozic Rookie

                          Hi Mercuzio,

                           

                          did you get a solution for this problem ? I have:

                           

                          Object reference not set to an instance of an object.
                          Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.
                          Exception Details: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
                          Source Error:
                          An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.
                          Stack Trace:
                          [NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.]
                             AthenaMobileConfig.MobileConfig.Page_Load(Object sender, EventArgs e) +797
                             System.Web.Util.CalliHelper.EventArgFunctionCaller(IntPtr fp, Object o, Object t, EventArgs e) +14
                             System.Web.Util.CalliEventHandlerDelegateProxy.Callback(Object sender, EventArgs e) +35
                             System.Web.UI.Control.OnLoad(EventArgs e) +99
                             System.Web.UI.Control.LoadRecursive() +50
                             System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +627
                          And on the mobile device I get an authentication error (403).
                          Thanks
                          Damir
                          • 10. Re: Failed to login to Portal
                            jasonjmitchell Employee

                            That exception stack trace makes me think the URL is incorrect for the Portal. Are you loggin in using an email address? Try logging in to the server URL directly using https://<server>/launchpad.cloud

                             

                            Jason

                            • 11. Re: Failed to login to Portal
                              dbozic Rookie

                              Well, I am logging in with the server URL. Maybe this syslog event helps more:

                               

                              Event code: 3005
                              Event message: An unhandled exception has occurred.
                              Event time: 03.04.2012 19:07:52
                              Event time (UTC): 03.04.2012 17:07:52
                              Event ID: 470835a03ea0469cb3c6b0cfea503157
                              Event sequence: 4
                              Event occurrence: 1
                              Event detail code: 0

                              Application information:
                                  Application domain: /LM/W3SVC/1/ROOT/DeviceServices-1-129779464719860041
                                  Trust level: Full
                                  Application Virtual Path: /DeviceServices
                                  Application Path: C:\Program Files (x86)\LANDesk\MDM\Web\DeviceServices\
                                  Machine name: MATL-VS02

                              Process information:
                                  Process ID: 4268
                                  Process name: w3wp.exe
                                  Account name: NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE

                              Exception information:
                                  Exception type: NullReferenceException
                                  Exception message: Object reference not set to an instance of an object.

                              Request information:
                                  Request URL: https://localhost:443/DeviceServices/MobileConfig.aspx
                                  Request path: /DeviceServices/MobileConfig.aspx
                                  User host address: ::1
                                  User: 
                                  Is authenticated: False
                                  Authentication Type: 
                                  Thread account name: NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE

                              Thread information:
                                  Thread ID: 5
                                  Thread account name: NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE
                                  Is impersonating: False
                                  Stack trace:    at AthenaMobileConfig.MobileConfig.Page_Load(Object sender, EventArgs e)
                                 at System.Web.Util.CalliHelper.EventArgFunctionCaller(IntPtr fp, Object o, Object t, EventArgs e)
                                 at System.Web.Util.CalliEventHandlerDelegateProxy.Callback(Object sender, EventArgs e)
                                 at System.Web.UI.Control.OnLoad(EventArgs e)
                                 at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
                                 at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)

                               

                               

                              Damir

                              • 12. Re: Failed to login to Portal
                                mercuzio Apprentice

                                Hi, i did not resolve yet; i cannot access LDPortal; IIS7 show a 404 http error; i'm trying to resolve with working on certs and on permission; In General for all the Architecture i suggest to check theese 5 things:

                                 

                                1) Certs should be correctly installed, as indicated here

                                 

                                Cattura.PNG

                                 

                                2) The DNS public has the 3 TXT record

                                 

                                On the Resource Record Type dialog, select Text (TXT) from the list.

                                6. Click Create Record to open the New Resource Record dialog.

                                7. Leave the Record name field blank.

                                8. Create a DNS text record for Android by adding the following in the Text field:

                                 

                                android-mdm-enroll=https://<MDM fqdn Public es: ldmdm.company.com>/mobileenrollment/ld-androidenroll.aspx

                                Example: https://mdm.domain.com/mobileenrollment/ld-androidenroll.aspx

                                 

                                OSIAGENTREGURL=https:// <MDM fqdn Public es: ldmdm.company.com>/MobileEnrollment/ld-iosEnroll.aspx

                                 

                                LDLAUNCHPAD=https:// <MDM fqdn Public es: ldmdm.company.com>/launchpad.cloud

                                 

                                3) Give permission to LaunchPad folder on the Core Server for users (the one you are testing for connection) and IUSR_MDMServer

                                c$\Program Files (x86)\LANDesk\ManagementSuite\landesk\Launchpad.Cloud

                                 

                                This is just a test it is not written in the manual so keep it with caution ;-)

                                 

                                4) Test  potentially resolution issues:

                                From MDM ping  hostname Core Server and Viceversa all hostname and public name should be resolved from one server to each other

                                 

                                5)Check all Win2008 Firewall configurations!!! turn OFF everything, at least for a while to avoid disturbance.

                                 

                                I'll update my further investigations..