2 Replies Latest reply on Dec 18, 2012 10:40 AM by supporttechs

    Service mix is disabled in AlertService.log v9.0.3.1

    Rookie

      LANDesk Management Suite Version: 9.0.3.1  Service Pack 3

       

      Not sure what 'service mix is disabled' means or how to resolve.

       

      Thu, 13 Dec 2012 11:35:41 Process ID 9252 created

      Thu, 13 Dec 2012 11:35:41 Service mix is disabled

       

      I have setup a core alert rulset for Unmanaged Device Discovery to email our service desk when machines are discovered. The rule has been edited, saved and published.

      Database has been configured as in the instructions in "BKM Monitoring, Alerting and IPMI.pdf" document (change 0 to 1)

      Our LANDesk Core Server has been configured to send emails.

       

      Log information has:

       

      Alert.log:

      012-12-13 17:28:06(4416-9356) alert.exe:Processing core server alert internal.ldms.UDD.UnmanagedDeviceFound instance

       

      AlertService.log:

      Thu, 13 Dec 2012 14:09:21 1428: Processing file D:\LANDesk\ManagementSuite\alertqueue\4b01.53c5c8b5569ddc1.alert.xml

      Thu, 13 Dec 2012 14:09:21 Alert {internal.ldms.SPM.DefinitionInAlertGroupDetected, } from {5B1F9AFE-72D1-7E45-A5C9-97EA98A3AB27} state 3

      Thu, 13 Dec 2012 14:09:21 Host: VBLT-XXX.xxx.xxx.xx.xx, IP Address: xxx.xxx.xxx.xxx

       

      These lines don't appear everytime I run the Unmanaged Device Discovery.

      Thu, 13 Dec 2012 11:35:41 Process ID 9252 created

      Thu, 13 Dec 2012 11:35:41 Service mix is disabled

      Thu, 13 Dec 2012 12:37:41 2836: Windows Platform 2, version 6.1 Service Pack 1

      Thu, 13 Dec 2012 12:37:41 2836: Could not start ctrl dispatcher (0x00000427, 1063)

       

      Sendemail.log:

      2012-12-13 17:28:06(11724-8384) sendemail.exe:sendemail started

      2012-12-13 17:28:06(11724-8384) sendemail.exe:SMTP Server: servername

       

      I'm guessing LANDesk is trying to send the messages as it is "processing" but we never see the "transmitting alert"' message in the log nor do we receive emails.

      I found searching the Community something about Apache Service Mix needed to be installed for 8.7 but this is not installed on our LANDesk server.  Could this be the problem?

      Any suggestions would be greatly appreciated.