5 Replies Latest reply on Aug 25, 2008 3:03 AM by suderman

    PXE boot menu problem

    Rookie

       

      Hello again,

       

       

      now after I successfully set my core server as a PXE representative

       

       

      when I boot a pc from PXE I see the following options (PC is connecting to the correct PXE rep.):

       

      • Managed DOS

      • Managed WinPE

      • Managed LinuxPE

      • LANDesk DOS Menu

      • WinPE Menu

      • Linux PE Menu

      • WinPE Provisioning

      • Linux PE Provisioning

       

      After I choose any of these I get an error:

       

       

      MTFTP..

      PXE-T01: File not found

      PXE-E3B: TFTP Error - File Not found

      PXE-M0F: Exiting Broadcom PXE ROM.

       

       

       

      I don't see any interesting file on the PXE rep. in C:\Program Files\LANDesk\PXE\System\Images

       

       

      just copyfile.exe and x86pc folder with lot of empty folders like bootmenu, bstrap, ...

       

       

      I know that there was lot of similar posts like this before but I've tried the suggestions form it but it didn't help.

       

       

         

       

       

        • 1. Re: PXE boot menu problem
          Employee

          1)Copy the Pxe Representative Deployment and Revomal Scripts.

          2)Paste them into the Program Files\Landesk\Management Suite\Scripts directory and overwrite your existing ones.

          3)Re-schedudle the Pxe Representative Deployment from the OS Deployment tool under the 'All other Scripts' section.

           

           

           

           

          Attached is the latest pxe deployment/removal script.

          • 2. Re: PXE boot menu problem
            Rookie

             

            Hello,

             

             

            thanks for Your reply but when I launch this script I get an error I've had before (PRTITION.EXE: disk size is too small for specified image).

             

             

            This happen when sdclient .exe and ldiscn32.exe are called from C:\ldclient. If I change it to C:\Program Files\LANDesk\ManagementSuite\ldlogon

             

             

            script runs ok but even then the effect is the same like before:

             

             

            MTFTP..

            PXE-T01: File not found

             

             

            ...

             

             

            • 3. Re: PXE boot menu problem
              ahe Expert

               

              Hello,

               

               

              did the files be copied to "C:\Program Files\LANDesk\LDClient\sdmcache" or do you see some files here  "C:\Program Files\LANDesk\LDClient"? I've seen this issue on some of our PXE servers too. I delete the files manually and start the deployment again and than it works. But can't say, why it happens...

               

               

              Did you test the installation on another computer instead of your core (LANDesk doesn't prefer the installation on the core... )

               

               

              Take a look here:

               

               

              http://community.landesk.com/support/thread/2805?tstart=30

               

               

              http://community.landesk.com/support/docs/DOC-3096

               

               

               

               

               

              Regards

              Axel

               

               

              • 4. Re: PXE boot menu problem
                Rookie

                 

                Hello,

                 

                 

                If I use original PXE deployment script or the one from the link files are copied to "C:\ldclient" becouse of the Landesk variable %LDMS_CLIENT_DIR% and of course it fails becouse it cannot find sdclient.exe file which is used in deplyment scrpt:

                 

                 

                (REMEXEC20=<qt/>%LDMS_CLIENT_DIR%\sdclient.exe<qt/> /p="%LDMS_CLIENT_DIR%\sdmcache\osdrep.msi" /msi /N /An /Ac /g="{F238CE99-6614-4072-9D20-1D2FA7ED951A}")

                 

                 

                that's why I have changed this line to point to "C:\Program Files\LANDesk\ManagementSuite\ldlogon\sdclient.exe" and the job runs successfully.

                 

                 

                PXE service is installed and the rest seems too but in "C:\Program Files\LANDesk\PXE\System\images" and subfolders I can't see any file only empty folders ...

                 

                 

                In Landesk 8.5 We have PXE rep. on LDMS core and there was no problem.

                 

                 

                If I try to install it on another server the effect is the same - PXE\System\images folder with empty folders, Menu is showing up on PXE boot but all ends with error:

                 

                 

                PXE-T01: File not found

                PXE-E3B: TFTP Error - File Not found

                PXE-M0F: Exiting Broadcom PXE ROM.

                 

                 

                Regards,

                 

                 

                • 5. Re: PXE boot menu problem
                  Rookie

                   

                  Hello,

                   

                   

                  I have found the solution. The problem was the agent on the core.

                   

                   

                  I have simply reinstalled Landesk agent on the coreserver itself and it's ok now !