5 Replies Latest reply on Jan 9, 2018 3:28 AM by leonid1812

    Problem wiht Web API "AccessDenied"

    leonid1812 Rookie

      Hello Community,

       

      I have a problem to connect to Ivanti Web API. Ivanti API returned  "Unhandled system exception: System.Web.Services.Protocols.SoapException: AccessDenied"

       

      1. I have a user (my-user) in my tenantId and I can successfully connect and login to Ivanti Web page. I have no any problems there. I can manually create incidents.

      2. But when I try to connect to Ivanti system with Ivanti Web API service, I get the error message: "Unhandled system exception: System.Web.Services.Protocols.SoapException: AccessDenied"

       

      Details:

       

      * I used soupUI tool and sent the following SAOP message to Connect to Ivanti Web API

      <soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:saas="SaaS.Services">

         <soapenv:Header/>

         <soapenv:Body>

            <saas:Connect>

               <!--Optional:-->

               <saas:userName>my-user</saas:userName>

               <!--Optional:-->

               <saas:password>my-password</saas:password>

               <!--Optional:-->

               <saas:tenantId>my-tenantId</saas:tenantId>

               <!--Optional:-->

               <saas:role>?</saas:role>

            </saas:Connect>

         </soapenv:Body>

      </soapenv:Envelope>

       

      * Ivanti Web API returned error:

      <soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">

         <soap:Body>

            <soap:Fault>

               <faultcode>AccessDenied</faultcode>

               <faultstring>Unhandled system exception: System.Web.Services.Protocols.SoapException: AccessDenied</faultstring>

               <faultactor>AccessDenied</faultactor>

               <detail/>

            </soap:Fault>

         </soap:Body>

      </soap:Envelope>

       

      Could you please help me with this error? Is it problem with my user permissions? What else?